Results 1 to 6 of 6
  1. Collapse Details
    Fooling the atmospheric pressure sensor on a gen 1 busa
    #1
    Junior Member haycock's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    sacramento
    Posts
    6
    Default
    Im in the final stages of finishing by busa rail and while going through the wiring harness I realized that I'm missing the atmospheric pressure sensor. Everywhere is back ordered to buy a new one, so I wanted to fool the ecm to thinking its at 0-1000ft elevation so I can get this thing fired up and running until I can source a new sensor. If anyone could help me out I would appreciate it, thanks
    Reply With Quote
     

  2. Collapse Details
    Re: Fooling the atmospheric pressure sensor on a gen 1 busa
    #2
    Millenium Member plkracer's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Monroe Wa
    Posts
    3,595
    Default
    It should run without it, I believe, as long as you are just checking to see if it starts. Cam and crank sensors are critical (tip over sensor and kick stand switch need to be present/bypassed), but the rest just modify the map, so I wouldn't run it hard.
    Reply With Quote
     

  3. Collapse Details
    Re: Fooling the atmospheric pressure sensor on a gen 1 busa
    #3
    Junior Member haycock's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    sacramento
    Posts
    6
    Default
    Ok, thanks. Ill give it a shot once I finish up the harness.
    Reply With Quote
     

  4. Collapse Details
    Re: Fooling the atmospheric pressure sensor on a gen 1 busa
    #4
    Millenium Member plkracer's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Monroe Wa
    Posts
    3,595
    Default
    I would double check for ya, but I have mine all tore apart for upgrades. Let me know if ya need any help otherwise.
    Reply With Quote
     

  5. Collapse Details
    Re: Fooling the atmospheric pressure sensor on a gen 1 busa
    #5
    Junior Member haycock's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    sacramento
    Posts
    6
    Default
    Fired right up and it runs surprisingly well without that sensor and considering it hasnt ran since 2008. On to the next thing! finally getting close!
    IG:@Haycock_fab
    Reply With Quote
     

  6. Collapse Details
    Re: Fooling the atmospheric pressure sensor on a gen 1 busa
    #6
    Millenium Member plkracer's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Monroe Wa
    Posts
    3,595
    Default
    Glad to hear,

    I think it reverts to the rich side of the map, which probably isn't too far off if you are anywhere near sea level.
    Reply With Quote
     

Similar Threads

  1. rad fan switch sensor
    By Stomper in forum Cooling
    Replies: 16
    Last Post: 10-14-2013, 09:46 PM
  2. TO sensor
    By lessifer in forum Motor - Engine
    Replies: 11
    Last Post: 08-08-2010, 07:32 PM
  3. hayabusa tip over sensor
    By 455bird in forum Controls and electrical
    Replies: 9
    Last Post: 05-24-2009, 10:02 PM
  4. Fuel Pressure Regualtor on a busa??
    By doublej in forum Motor - Engine
    Replies: 8
    Last Post: 05-14-2009, 01:11 AM
  5. Busa oil pressure
    By arrowhead in forum Motor - Engine
    Replies: 20
    Last Post: 08-05-2008, 03:18 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •