PDA

View Full Version : Krause sidewinder chain



Bugpac
07-30-2007, 12:11 PM
If the 209.00 per chain scares you, they will do a 60 pin chain for 120.00....I myself only need 54, as do most people running a gear box casstte etc, I am not putting the 16000 chain off the motor, I dont see any need to do so at this time....I am running a rkxso chain on the motor, avg tensile of 9700 lbs....Prestretched...

bdkw1
07-30-2007, 02:58 PM
Get a 120 pin chain and make 2 out of it? Cheaper?

Bugpac
07-30-2007, 03:00 PM
It does save 10 bux overall, but us michiganders have to really watch the budget....Plus the extra hundred probbaly will be needed next race for the next weekest link... [smilie=biggrin.gif]

amergin
07-30-2007, 10:50 PM
Get the 120 with an extra master link, use what you need and sell the rest on the site. I'm sure there are more then a few who will need some of the sidewinder goodness.

Bugpac
09-02-2007, 07:47 PM
http://sidewindersprockets.com/v-series ... chain.html (http://sidewindersprockets.com/v-series_smart_chain.html)

Look at this, 1yr warranty now, does that mean us lifetime warranty guys still get lifetime?

greentowtruck
09-03-2007, 01:07 AM
looks like nice chain but they dont list my size. everything I have uses a 630 chain

Bugpac
09-03-2007, 02:26 PM
Ok i put the krause chain on with 1/2" of slack, after about 30 minutes of run time give or take, it now has 1" of slack, i dont see were anything moved, would a 1/2" in 54 pins be normal?

RickS.
09-03-2007, 06:04 PM
They will stretch right away. Mine had slack like that after just hammering through all six gears a couple of times. Tighten it up and have at it again. It should settle down after a few outings.