PDA

View Full Version : Joyner 1100 SV starting problems



TJandAUJ
04-15-2014, 05:41 PM
Hey all,
I just picked up a 2008 Joyner SandViper 1100 and I have found that if I shut the engine off (by choice or stall it) it will not start back up for a few minutes. Kinda like its flooded. I have looked through the manual and my idle is right (800-900 rpm warm) and it doesnt smell rich. I havent found what my fuel pressure should be but mine is set at 70 p.s.i. i think that might be high but i havent found anything saying so and it runs pretty dang good other than that little starting issue! Any and all help will be much appreciated! !

Rat4020
04-15-2014, 06:02 PM
70 seems on the high side my Yamaha is at 43psi

fabdaddy
04-15-2014, 10:50 PM
Guys on BuggyNews Buggy Forum • Portal (http://www.buggynews.com) will know all about that buggy

rgvkid
04-16-2014, 03:16 AM
Most guys here are custom buggy builders. Not many stock Joyners that I know of.
x2 on Buggynews.com, they are the Gurus on Joyner stuff.

Glock n Ballz
04-16-2014, 10:44 AM
Dang,
and I was braggin to TJ how the Minibuggy guys will know what to tell you. Well I guess in a way you did-go to Buggynews! haha. As long as we help him get er fixed its all good.
3 weeks from today TJ-Little Sahara!!!!
We are gonna have so much freakin fun!

K-fab
04-16-2014, 11:22 AM
Yea, BN is really the place for the Joyner - so few here and so many there. I'm sure that someone here has info that can help, but BN is loaded with people that know the Joyner. They know the Chinese buggies like we know how to bypass the key on a Gixxer. Each place has it's info. ;)

Glock n Ballz
04-16-2014, 07:05 PM
Hey- it's all good K-Fab. I am happy that my friend here in town has a buggy now. He is street legal too. We attended a 'drive in' at our local In n Out Burger last Saturday. They do it twice a month at In n Out Burger in Lake Worth Texas. Very cool.

rgvkid
04-22-2014, 03:27 PM
Only thing about BN is that it takes awhile to get a response, depending on which board you post the thread.
MBN is by far the best in response time from members.
Glock, Hopefully he'll get the answers needed so you and him can ride together and post some pics!

Glock n Ballz
04-22-2014, 10:59 PM
Thanks for speaking up there RGVkid. We gonna be ridin regardless, we may just have to wait two or three minutes between starts. Or push start him. He said it push starts in about 12 inches. (Sarcasm)[smilie=moon.gif] won't start via starter but push starts...?

K-fab
04-23-2014, 12:39 AM
AH! The starter may be going bad (drag) or the battery may not have a full charge.

If it's temperamental about it, the system may not have enough voltage during starting and it won't have enough to fire up. The Phazer engines are a tad touchy here. Anything below X voltage and they'll turn over, but they won't fire.

Sitting a few minutes may let the battery come back up on voltage just enough that it has the energy to both spin it over and fire up the ignition w/enough to make the engine start.

Just thinking out loud here...